• Актуелно руководство предвођено председником Иваном Пешићем у петак 31. јануара 2020. године у Хотелу „Језеро“ на борском језеру,  обележило је дан оснивања ФС Борског округа и век играња фудбала на просторима борског округа уз присуство делегација ФСС и ФС РИС које су предводили Новица Тончев потпредседник ФСС и председник ФС РИС и Ђорђевић Хаџи Иван генерални секретар ФСРИС са својим сареадницима.

    Борски округ дао је немерљив допринос у развоју фудбала у Источној Србији и мора да се врати на стазе старе славе. Жеља нам је да  округу што скорије време поново добије прволигаша јер то по много чему заслужује – истакао је Новица Тончев.

    Борски округ заслужује да има представника у елитном фудбалском такмичењу. Током стотину година фудбал се у овом делу Србије развијао од општинског до савезног ранга и упркос временима тешким је опстао. Зато је обележавање века фудбала у Борском округу  за нас значајан моменат и обавеза да обележимо вредан јубилеј. Камен темељац развоја фудбалске игре постављен је у Бору и Неготину далеке 1919. године. Фудбал је експанзију доживео крајем шесдесетих година прошлог века, касније је посртао , али није поклекао. Наша обавеза је  да ради прошлих и будућих времена фудбал у Борском округу вратимо на место које му припада. Имамо снаге и потенцијала, имамо подршку челника ФСС и ФС РИС и сигуран сам да ћемо у томе успети. Радимо на омасовљењу фудбала, помажемо клубове и верујемо да за фудбал долазе бољи дани. ФС Борског округа чине четири општинска савеза, Бор, Неготин, Мајданпек и Кладово. У округу егзистира 49 клубова у разним ранговима такмичења, са судујском и тренерском организацијом и тај податак даје нам снагу да истрајемо- поручио је Иван Пешић председник ФС Борског округа.

    Свечној додели захвалница и признања присуствовбали су представници клубова Окружне лиге Бор и многобројни гости који су дали допринос и помогли да се фудбал на овим просторима у континуитету игра 100 година.

    Поред захвалница које су добили сви клубови окружне лиге и многобројни спортски радници и институције који су дали допринос развају фудбала на овим просторима , награђени су и најбољи у  5 категорија у предходној такмичарској сезони. Најбољи клуб у сениорској конкуренцији (ФК Бор), клуб млађих категорија (ФК Дунав), најбољи тренер (Бобан Јозић), најбољи судија (Ненад Ђорђевић), најбољи спортски радник (Станимир Балановић). 

    На крају су додељена и плакете за дугогодишњи  допринос и развој фудбала на територији ФС Борског округа и то екипи ФК Дунав из Прахова, Благоју Спасковском , ФС Региону источне Србије и ФС Србије.

    Spread the love

    Posted by admin @ 20:10 for Архива Вести |

Календар


« March 2024 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31