• fss1

  Председник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић председавао је данас седници Савета за спречавање насиља у спорту на којој је оцењено да насиље на спортским теренима угрожава националне интересе Србије.
  Пораст насиља на спортским дешавањима захтева одлучну и координирану акцију институција државе и спортских асоцијација. Такође, на седници је оцењено да треба пооштрити казнену политику према актерима насиља и ажурније процесуирати прекршајна и кривична дела.
  Ускоро ће бити формирана посебна тужилаштва и судска одељења која ће процесуирати насилнике на спортским приредбама и биће покренута иницијатива за измене законских и других аката како би се убрзали процеси против насилника.
  Посебно је наглашено да треба елиминисати велики утицај организованих криминалних група које злоупотребљавају навијаче.
  У припреми је и пакет мера за превентивно деловање у оквиру спортских савеза и процеса образовања, којим би се успоставио трајни систем елиминације насиља на спортским такмичењима.
  Министар омладине и спорта Алиса Марић захтевала је централизовану и синхронизовану сарадњу Министарства унутрашњих послова, тужилаштава и судства, као и спортских асоцијација како приликом сваког инцидента, тако и у циљу превентивног деловања.
  Сузбијање насиља је императив очувања српског спорта, као и безбедности спортиста и навијача који би желели да са својим породицама уживају у спортским надметањима, закључено је на седници Савета за спречавање насиља у спорту.

  Spread the love

  Posted by admin @ 21:45 for Архива Вести |